Handmatige datamigratie gebeurt veilig en vlug :

420 zorgdossiers overgezet bij overname  zorginstelling

 

GROVER underdogs is een nieuwe uitdaging aangegaan met een migratieopdracht van medische informatie en persoonsgegevens. Timon, een jeugdhulporganisatie, kreeg naar aanleiding van een overname van een andere instelling een hoop nieuwe dossiers te verwerken. De gegevens in al die dossiers moesten overgezet worden naar Timons eigen informatiesysteem. Maar omdat technische migratie niet mogelijk was, moesten alle gegevens handmatig ingevoerd worden.  En dus begon de zoektocht naar een partner om hen bij die grote datamigratie te ondersteunen.

De overname is een aanzienlijke opgave voor de projectleider van Timon. Cliënten die tijdens de overname zorg ontvingen moesten zo snel mogelijk in Timons systeem staan. De teamleden die de opdracht tot een succes hebben gebracht hadden daarmee de opdracht om het waarborgen van privacy en de kwaliteit van de gegevens te combineren met snelheid.

Snelle en betrouwbare ondersteuning bij datamigratie

De datamigratie was een urgent onderdeel van de overname. De vraag van Timon naar een partner om deze datamigratie zo snel mogelijk op te pakken kwam via een gedeelde partij in het professionele netwerk bij GROVER underdogs op tafel. Giedo Lankhorst van GROVER wist er meteen raad mee: “De vraag sluit qua werkzaamheden exact aan op onze dienstverlening. Organisaties in de zorg kunnen onze diensten net zo goed gebruiken als woningcorporaties of onderwijsinstellingen. Werken met een nieuw type gegevens was voor onze dataspecialisten een mooie uitdaging.”

 

Dataspecialisten met een afstand tot de arbeidsmarkt

Bijna alle dataspecialisten van GROVER underdogs kwamen bij het databedrijf binnen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Gerbert en Johan, die project Timon uitvoerden, werken aan veel projecten als deze: opdrachten met grote hoeveelheden data waar iets mee moet, maar waar bedrijven zelf geen mensen of tijd voor hebben. Zo hebben de Talenten van GROVER al meerdere grote archieven gedigitaliseerd, flinke hoeveelheden data opgeschoond in verschillende informatiesystemen en ook ondersteuning geboden bij datamigratie.

“De communicatie verliep erg goed. Ze hadden echt een ontzorgende houding, en dat hadden we nodig.”

Onder leiding van Giedo Lankhorst, oprichter van GROVER, startten Gerbert en Johan het project met een duidelijke opdracht. Ook was de nauwe samenwerking met Timon sleutel tot een goed verloop van het project. Door de tijdsdruk moest alles goed geregeld zijn, zodat de migratie de deadline zou halen. Dankzij een korte lijn direct naar de projectleider van Timon, wisten Gerbert en Johan het werk vlekkeloos op te pakken.

 

Ontzorgde zorg door actieve houding

Gerbert en Johan konden wijzigingen in de werkwijze snel verwerken. Het initiatief dat zij toonden in de werkzaamheden, zorgde voor snelle en goede resultaten. Als het team sturing nodig had of iets onduidelijk was, gaven ze dat meteen aan. Het was voor Timon fijn om met zulke proactieve IT’ers te werken. Daardoor voelde de tijdsdruk een stuk minder drukkend: “De communicatie verliep erg goed. Vragen stelden ze meteen en er werd ook snel gereageerd. Ze hadden echt een ontzorgende houding en dat hadden we nodig. Ze hebben samen zo’n 420 dossiers in een maand tijd overgezet,” meldt projectleider Timon.

En GROVERs sociale missie, dat vinden ze bij Timon ook mooi:

“Met deze jongens werken was heel fijn. Zeker omdat het mooi is om te zien dat ze met goede begeleiding heel goed werken. We hebben veel gehad aan hun flexibele instelling.”

 

Project Timon – handmatige datamigratie

  • Data uit 420 dossiers handmatig ingevoerd

Programma’s en systemen

  • 4Care
  • Zilliz
  • Cobra SD Worx

Resultaten

  • Vlekkeloze datamigratie onder tijdsdruk
  • Deadline behaald dankzij goede communicatie
  • Maatschappelijke winst via social return

 

Over Timon

Timon biedt kinderen, jongeren en hun gezinnen professionele hulp en werkt met hen aan hoop, herstel en perspectief. Vanaf het eerste uur, nu precies 40 jaar geleden, is de inzet van vrijwilligers verweven in onze zorgvisie. Bij Timon geloven we dat ieder mens uniek, gewild en waardevol is. Welkom zijn en je thuis voelen is belangrijk. Meer weten? Kijk op www.timon.nl

Lees meer succesverhalen

The posts you requested could not be found. Try changing your module settings or create some new posts.
The posts you requested could not be found. Try changing your module settings or create some new posts.