Sterker Werk(t) en GROVER

underdogs – een voorbeeld

van naadloze samenwerking

 

Goede begeleiding is de sleutel tot succes

Goede begeleiding is de sleutel tot succes

Sterker Werk(t) coacht, bemiddelt en begeleidt mensen op de arbeidsmarkt. Met prikkelende vragen daagt ze uit om drijfveren en talenten te (her)ontdekken. Doel is mensen het beste uit zichzelf te laten halen en dat ze baas blijven over hun eigen carrière. Met een luisterend oor en kritische vragen, maar altijd vanuit respect en gelijkwaardigheid. Mensen worden sterker, onafhankelijker en komen in de doe-stand. Na de succesvolle begeleiding van diverse mensen zijn we wel benieuwd wat SterkerWerk(t) nu van de samenwerking met GROVER underdogs vindt.

We zijn in gesprek met Sylwia Surawska. Wat is jouw rol binnen Sterker Werk(t)?
“Oorspronkelijk kom ik uit Polen en ik heb 17 jaar voor diverse gemeenten gewerkt. Mijn taak was bewoners van die gemeenten te helpen met het vinden van een oplossing voor hun problemen. De problematiek was breed. Van het vinden van een baan voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt tot aan het helpen verlichten van schulden die mensen hadden opgebouwd. Sinds alweer 6 jaar ben ik werkzaam bij Sterker Werk(t). Als jobcoach ben ik verantwoordelijk voor de begeleiding van cliënten richting de arbeidsmarkt. Ik stel samen met de cliënt een plan van aanpak op en verstrek en verzamel informatie. Ik help ze onder ander andere werkfit te worden om soms voor de eerste keer in hun leven deel te kunnen nemen aan het arbeidsproces of om te re-integreren.”

GROVER underdogs is een van de organisaties waar we een intensieve samenwerking mee hebben.
Deze samenwerking bevalt goed.

Hoe past GROVER underdogs bij Sterker Werk(t)?
“GROVER underdogs is een van de organisaties waar we een intensieve samenwerking mee hebben. Deze samenwerking bevalt goed. Zelf begeleid ik op dit moment Levi. Hij heeft flink wat hobbels moeten nemen. Een eerdere poging om aan de slag te komen was niet gelukt. Levi was er toen nog niet klaar voor. Nu enkele jaren later na een intensieve voorbereiding en onder begeleiding van GROVER underdogs en Sterker werk(t) lukt het wel. GROVER en Sterker Werk(t) zijn daarbij puzzelstukjes die mooi in elkaar passen. GROVER concretiseert datgene waar we bij Sterker Werk(t) zoveel belang aan hechten. Mensen worden niet direct afgerekend als het even niet gaat, er is een persoonlijke benadering waar naar de mogelijkheden van het individu wordt gekeken en mensen als Levi horen er bij GROVER underdogs echt bij.”

 

Wat betekent jullie samenwerking voor de projecten van GROVER underdogs?
“Een project wordt bij GROVER altijd opgedeeld in taken. Dit zijn taken die door een of meerdere medewerkers van GROVER kunnen worden uitgevoerd. Er wordt daarbij enerzijds gekeken naar de benodigde kwaliteiten om de betreffende klus goed uit te kunnen voeren en anderzijds naar de mensen binnen GROVER die deze benodigde competenties hebben. In de meeste gevallen wordt er daarbij in teams gewerkt van tenminste twee personen.”

GROVER concretiseert datgene waar we bij Sterker Werk(t) zoveel belang aan hechten.

En hoe past die werkwijze bij Levi’s situatie?
“GROVER underdogs kijkt vooral naar waar een persoon wel goed in is. Zo is Levi op detail gericht, ziet hij verbanden die veel anderen niet zien, is flexibel, rustig, betrouwbaar en loyaal. De individuele kwaliteiten bepalen voor welk type opdracht iemand aan de slag kan. Voor een opdrachtgever als Vesteda, waarvoor Levi een opdracht heeft uitgevoerd, waren detailgerichtheid en het makkelijk zien van verbanden belangrijke eigenschappen om de opdracht goed en snel uit te kunnen voeren. Samen met enkele GROVER-collega’s heeft Levi deze opdracht naar volle tevredenheid uitgevoerd. En natuurlijk zijn er ook aandachtspunten. Zo werken we samen met Levi bijvoorbeeld aan het verder versterken van zijn sociale en communicatieve vaardigheden, door een intensieve samenwerking tussen Levi, Giedo Lankhorst van GROVER, en mij. Voor Levi is de begeleiding die GROVER underdogs biedt essentieel.”