Samenwerking tussen Sterker Werk(t) en GROVER underdogs is als 1 + 1 = 3

Naadloze samenwerking resulteert in duurzame jobs voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Sterker Werk(t) coacht, bemiddelt en begeleidt mensen op de arbeidsmarkt. Met prikkelende vragen daagt ze uit om drijfveren en talenten te (her)ontdekken. Doel is mensen het beste uit zichzelf te laten halen en dat ze baas blijven over hun eigen carrière. Met een luisterend oor en kritische vragen, maar altijd vanuit respect en gelijkwaardigheid. Mensen worden sterker, onafhankelijker en komen in de doe-stand. Na de succesvolle begeleiding van diverse mensen zijn we wel benieuwd wat SterkerWerk(t) nu van de samenwerking met GROVER underdogs vindt.

We zijn in gesprek met Pam Rombout. Wat is jouw rol binnen Sterker Werk(t)?

Pam Rombout: “Ik begeleid mensen terug naar de arbeidsmarkt of coach mensen voor het behoud van hun werk. Vanuit verschillende richtingen worden kandidaten bij ons aangemeld voor begeleiding en coaching. Bijvoorbeeld het UWV, Gemeentes of het bedrijfsleven. In veel gevallen hebben mensen geen of een vooral negatieve werkervaring.

De gemiddelde organisatie heeft vaak moeite om deze mensen vanuit de mogelijkheden die ze op dat moment hebben een baan aan te bieden. GROVER underdogs geeft deze begeleiding wél!

Hoe bevalt de samenwerking met GROVER?

“De gemiddelde organisatie heeft vaak moeite om deze mensen vanuit de mogelijkheden die ze op dat moment hebben een baan aan te bieden. Soms kunnen onze kandidaten in het begin maar 1 of 2 uurtjes per week werken. Organisaties, ook de grote organisaties, weten hier vaak niet mee om te gaan. En het kan wel! Door een zorgvuldige opbouw en goede begeleiding krijgen onze kandidaten vaak het vertrouwen dat nodig is om een volgende stap te maken. Bijvoorbeeld naar 4 uurtjes per week. GROVER underdogs geeft deze begeleiding. Ze hebben daar het geduld om mensen het vertrouwen te geven, ook als ze nog maar 2 uurtjes kunnen werken, en dan 2 uurtjes te laten werken. Stap voor stap wordt dan, samen kijkend naar welke mogelijkheden er zijn, het aantal uren uitgebreid óf gelijk gehouden. Mensen zijn dankbaar voor de kansen die ze krijgen bij GROVER underdogs om deel te nemen binnen afwisselende projecten en ervaring op te doen bij verschillende werkgevers. Hiermee krijgen ze de kans hun CV aan te vullen. Ik denk dat het voor hen een mooie kans is om te leren binnen verschillende bedrijven en hierdoor zichzelf te ontwikkelen.”

Sterker Werk(t) pakt het anders aan

Waarom werkt de samenwerking?

“Sterker Werk(t) pakt het anders aan. We ruimen meer tijd en ruimte in om mensen te begeleiden. Werknemers zijn daardoor niet of minder bang om vragen te stellen aan de jobcoach van Sterker Werk(t). Ook het privé deel mag aanwezig zijn. De situatie thuis wordt als uitgangspunt genomen. Belangrijk is je te realiseren dat naar het werk gaan vaak al een megaoperatie is. Het plannen van de reis, het maken van de reis, het aankomen op je werk en dan daar ook nog eens vertellen bij de koffieautomaat hoe je weekend was. Voor veel van onze kandidaten een te grote stap om in één keer te maken. Starten met werken vanuit huis kan dan de drempels om aan het werk te gaan wegnemen. Omdat GROVER underdogs zich in onze aanpak voegt werkt het. Het is voor werknemers een bijna naadloze overgang van Sterker Werk(t) naar GROVER underdogs.

Wat zie je als belangrijkste waarde van GROVER underdogs?

“Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aannemen wordt door veel werkgevers nog als risicovol ervaren. Ze zijn er onbekend mee en vinden het dan al snel te veel werk. Als het wel lukt, geeft het organisaties vaak een extra kracht. Het vraagt namelijk inzet van bijvoorbeeld een afdeling of een team om er een succes van te maken. Vaak hoor je nog ‘Met dit soort mensen kunnen we toch niets’. Daar word je toch verdrietig van? Bij andere bedrijven en organisaties komt de waarde van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt via het werkmodel van GROVER tot uitdrukking. De ontzorging door GROVER neemt drempels weg en laat mensen groeien en bloeien. Het is zo fijn en mooi dat er organisaties als GROVER underdogs zijn die zich ervoor inzetten om de sterke kwaliteiten van mensen te laten zien. Dat is toch geweldig!”

Lees meer succesverhalen

The posts you requested could not be found. Try changing your module settings or create some new posts.
The posts you requested could not be found. Try changing your module settings or create some new posts.