SPIE Nederland snel en creatief ondersteund bij datamigratie na overname

Zelfstandigheid van Buitengewone Talenten een positieve verrassing

SPIE Groep is een van de grote Europese spelers in de installatiewereld. Naast autonome groei wordt er groei gerealiseerd door overnames. In het kader van een recente overname, had SPIE Nederland hulp nodig bij het overzetten van data uit het bronsysteem van de overgenomen organisatie naar het centrale systeem van SPIE.

We zijn in gesprek met Sander Mertens, programmamanager IT integraties bij SPIE Nederland. De vraag is waarom SPIE voor GROVER underdogs heeft gekozen en hoe ze bij GROVER terecht kwamen.

“Via een collega van mij, waarmee Giedo Lankhorst eerder contact had gelegd, kwamen we bij GROVER terecht. Giedo had voor mijn collega een korte introductie verzorgd waarin werd toegelicht wat GROVER voor SPIE zou kunnen betekenen. Toen ik deze presentatie onder ogen kreeg was dat voor mij aanleiding het gesprek aan te gaan om te kijken op welke terreinen ze ons support zouden kunnen bieden. Het sociale aspect van GROVER underdogs door het bieden van kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt speelde hierbij ook een rol. De beschreven kwaliteit was voor mij echter doorslaggevend.”

Werk dat niet geautomatiseerd kon worden

“In de overname waarbij het IT-landschap van de overgenomen organisatie geïntegreerd diende te worden in dat van SPIE, bleek de hulp van GROVER welkom te zijn. Sander Mertens: “Er was veel repetitief werk dat eigenlijk niet geautomatiseerd kon worden. Data moest van de IT-omgeving van de overgenomen partij overgezet worden naar het platform van SPIE. Als we dat zelf hadden gedaan, hadden onze mensen daar veel tijd aan besteed. Tijd die ze dan niet in de business konden steken. En omdat GROVER in die eerdere presentatie had aangegeven dat hun mensen hier juist heel sterk in zijn, was dat de aanleiding om met ze in gesprek te gaan. Ik heb toen een gesprek gehad met Giedo Lankhorst om uit te leggen wat er precies moest gebeuren. Het ging in totaal om enkele duizenden records die moesten worden overgezet.”

Tijdsdruk geen probleem door inzet van een groter team

SPIE zat met een strakke deadline. Mertens: “Dat was wel een dingetje. Einde van de volgende maand zou het platform uit de lucht gaan. Op basis van het eerste gesprek waar we tot op redelijk detailniveau op de opdracht zijn ingegaan heeft Giedo een inschatting gemaakt van benodigde tijd en het daaraan te koppelen team om voor de gestelde deadline klaar te zijn. Giedo heeft toen een team van 5 mensen vrij weten te maken die de klus heeft geklaard. Het mooie daarbij was dat iedere medewerker van GROVER inzet leverde naar vermogen. De een meer uren dan de andere. Maar dat is hoe het bij GROVER werkt.”

“GROVER onderscheidt zich door flexibiliteit, creativiteit en zelfstandigheid. Flexibiliteit bijvoorbeeld als het gaat om opschalen. Heel snel was het team gereed om de klus te klaren. Creativiteit als het gaat om het vinden van oplossingen bij het overzetten van data en zelfstandigheid als het gaat om de uitvoering van het project.”

Eindresultaten ruim binnen de gestelde deadline

Hoe is het project verlopen en hoe heeft SPIE de samenwerking ervaren? Mertens: “In de aanloop naar de uitvoering van het project heb ik toen denk ik nog een half uurtje uitleg gegeven aan de mensen van GROVER. En dat was het. We hebben het project uit handen gegeven. De opdracht is op afstand uitgevoerd. En ik weet eigenlijk niet of mensen vanuit huis werkten of vanaf het kantoor van GROVER in Gouda. Maar dat maakte ook niets uit. Dit heeft prima gewerkt.”

Mertens vervolgt, “GROVER onderscheidt zich  door flexibiliteit, creativiteit en zelfstandigheid. Flexibiliteit bijvoorbeeld als het gaat om opschalen. Heel snel was het team gereed om de klus te klaren. Creativiteit als het gaat om het vinden van oplossingen bij het overzetten van data en zelfstandigheid als het gaat om de uitvoering van het project. Vanuit SPIE werden we door GROVER volledig ontzorgd en heeft het project ons vrijwel geen extra tijd gekost. Aan onze kant had ik enkele collega’s uit de business van SPIE op de achtergrond beschikbaar om eventuele vragen te beantwoorden. En natuurlijk hadden we de afgesproken tussentijdse validatiemomenten, maar verder waren wij bij de uitvoering niet betrokken. Zelf werd ik zeer positief verrast toen het project anderhalve week na de start werd afgerond en we de eindresultaten ruim binnen de gestelde deadline konden bespreken. SPIE zal in de toekomst zeker nog meer overnames doen en dus zullen er in de toekomst nog vaker dit soort opdrachten voorbij komen. Dat daar een rol voor GROVER underdogs is weggelegd is voor mij evident!”

 

Lees meer succesverhalen

Over SPIE Nederland

SPIE Nederland is een dochteronderneming van SPIE Groep, dé onafhankelijke Europese leider in multitechnische dienstverlening op het gebied van energie en communicatie. Alle medewerkers zetten zich bij onze klanten in om ze te begeleiden bij de energietransitie en digitale transformatie door het adviseren, het ontwerpen, het bouwen en het onderhouden van energiezuinige en milieuvriendelijke installaties en fabrieken. In Nederland is SPIE de grootste multitechnische dienstverlener.

The posts you requested could not be found. Try changing your module settings or create some new posts.
The posts you requested could not be found. Try changing your module settings or create some new posts.