Nauwkeurige datamigratie dankzij IT-talent: het mes snijdt aan twee kanten

 

Waar verschillen op de werkvloer geaccepteerd worden, komt talent tot zijn recht. En daar wil GROVER aan bijdragen. In de afgelopen weken ondertekenden drie nieuwe krachten een contract bij Giedo Lankhorst van GROVER. IT-talenten die om verschillende redenen een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Of hadden. Vanuit GROVER zetten zij hun talent nu in om de helpdesk van Driestar hogeschool, een hbo-instelling in Gouda, te ontlasten. “Ook voor andere organisaties ligt hier een kans,” deelt Giedo. “Het mes snijdt aan twee kanten.”

Driestar hogeschool maakte in 2021 de overstap naar het student informatiesysteem OSIRIS. En hoewel zulke migraties door slimme scripties voor een groot deel geautomatiseerd verlopen, blijkt in de praktijk dat er altijd ook gegevens handmatig moeten worden overgezet. Bovendien dient de nodige nazorg plaats te vinden. “Dat laatste vraagt om werknemers die bekend zijn met applicaties en data en die bovendien heel nauwkeurig werken,” stelt Giedo. “Vanuit GROVER zet ik me in om IT-talenten, bij wie het om verschillende redenen niet lukt om een baan te krijgen en te behouden, te matchen met bedrijven en organisaties. Ik weet dat deze jongens meer kunnen dan wat de maatschappij van ze verwacht of wat ze met een papiertje kunnen laten zien.”

“Flexibele schil op een maatschappelijk verantwoorde manier.”

Gerbert is een van IT’ers die tekende bij GROVER. Om verschillende redenen liep hij tijdens zijn studie Bedrijfsinformatica (tegenwoordig bekend onder de naam Business IT Management) vast en heeft hij zijn opleiding niet afgerond. Gerbert is van jongs af aan bezig met cijfers, IT en Business Intelligence, maar kan dat op papier niet aantonen. Gerbert: “De functie bij GROVER is een mooie werkervaringsplek. Ik voer met name de tickets uit op de cijferverwerking. Alles wat met data te maken heeft, helpt mij. Uiteindelijk wil ik ook zelf applicaties en systemen bouwen.”

Flexibele schil

Kees Codée, Manager Support en projectleider van het invoeringsproject Osiris bij Driestar hogeschool: “Onze ICT-afdeling heeft behoefte aan een flexibele schil en het is mooi dat we die nu op deze manier maatschappelijk verantwoord in kunnen vullen. Tijdens het eerste gesprek met de collega’s van de helpdesk en de werknemers vanuit GROVER had ik gelijk het gevoel: die weten waar ze het over hebben. Deze arbeidservaring is voor de werknemers via GROVER heel belangrijk. Wij zijn op onze beurt heel tevreden over hun werkhouding van en de manier waarop zij ons werk uit handen nemen.”

Het werk voor Driestar hogeschool wordt uitgevoerd door drie man en een vierde IT-talent komt de club waarschijnlijk versterken. Het contact met hen ontstond via het netwerk van GROVER: onder andere via jobcoaches vanuit de gemeenten Krimpenerwaard en Gouda en bijvoorbeeld organisatie SterkerWerkt. Dat er veel vanuit huis gewerkt kan worden, speelt vaak een belangrijke rol. Bijvoorbeeld Ben heeft er baat bij. “Ik heb last van recidive depressie en ben nu twee jaar uit de running geweest. Voor mij is het fijn om op deze manier rustig te kunnen beginnen. Tegelijk wil ik zo nu en dan zeker op kantoor werken. Dat is goed om feeling te houden.”

Project Driestar Educatief – Datamigratie handmatig ondersteund

  • Automatische datamigratie naar nieuw informatiesysteem
  • Handmatige ondersteuning en nazorg nodig
  • Gebrek aan ICT-capaciteit
  • Talenten van GROVER versterken ICT-afdeling Driestar

Programma’s en systemen

  • MS Excel
  • OSIRIS

Resultaten

  • Naadloze datamigratie dankzij ondersteuning
  • Ontzorgde ICT-afdeling
  • Maatschappelijke winst via social return

Over Driestar

Driestar educatief leidt op christelijke grondslag onderwijsprofessionals op. Driestar biedt post-hbo-opleidingen, Master opleidingen en cursussen. Ook praktijkonderzoek en advies op het gebied van (christelijk) onderwijs en opvoeding liggen in de scope van Driestar educatief.