Doxis vindt mankracht bij GROVER

Het blijft lastig om voor sommige vacatures de juiste kandidaten te vinden. Dit is ook de ervaring van Doxis, expert in informatiemanagement. Door de schaarste op de arbeidsmarkt stellen jonge, net afgestudeerden meer eisen aan hun nieuwe functies. De talenten bij GROVER underdogs hebben een andere motivatie en zijn enthousiast dat ze een kans krijgen.

Leiding door experts, uitvoering door talenten

Doxis helpt organisaties in de overheid en non-profitsector beter functioneren door de informatiehuishouding te verbeteren. Informatiemanagement en -beheer op orde krijgen en houden in een organisatie is soms een uitdagend proces. Naast ervaren projectleiders zijn mensen nodig die de handen uit de mouwen steken voor de secure, repetitieve taken in het proces. De buitengewone talenten bij GROVER underdogs zijn precies thuis in dit werk.

‘Ze zijn gemotiveerd en vinden het leuk om na te denken over automatisatieoplossingen.’
De dataspecialisten bij GROVER underdogs hebben een afstand tot de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld door autisme of een chronische ziekte. Ze worden vaak onderschat in hun kunnen, maar hebben buitengewone talenten die ze via GROVER inzetten voor datakwaliteit- en verwerkingsprojecten. Zo ook in het huidige project voor Rijkswaterstaat onder hoofdaannemerschap van Doxis.

Continue stroom in goede banen leiden

De afdeling Vastgoedmanagement van Rijkswaterstaat genereert een continue stroom aan nieuwe informatiebestanden. Het agentschap gunde Doxis de opdracht om de netwerkschijven waarop deze informatie staat opgeslagen op te schonen. Daar komt veel minutieuze verwerking bij kijken, zoals het ontdubbelen van dubbel aanwezige bestanden en verplaatsen van duizenden mappen en documenten in een verbeterde structuur. De talenten van GROVER underdogs zijn ingezet om deze verwerking uit te voeren.

De buitengewone talenten van GROVER zijn nu over de helft van alle werkzaamheden, waardoor de einddatum van het project naar schatting drie maanden naar voren kan worden gehaald.

‘Doxis heeft ons meer verantwoordelijkheden gegeven omdat ze ons vertrouwen.’

Underdogs overstijgen verwachtingen

De samenwerking kende wat hobbels aan de start. Hierdoor kon het team van GROVER in de eerste week niet met volle kracht aan de slag. Maar met een flexibele houding en korte lijntjes in de communicatie was deze hobbel snel genomen. Het team dat bezig is bestaat uit Chris en Johan, die direct contact hebben met projectleider Tanika Hecker en de consultants van Doxis. Tanika is positief over de samenwerking: ‘De jongens hebben de intrinsieke motivatie om zelf aan de slag te gaan. Je hoeft niet te duwen en trekken om iets gedaan te krijgen. Iedereen bij GROVER is heel vriendelijk, wat het werk leuk maakt voor het hele projectteam.’

Ook Chris en Johan vinden de samenwerking fijn verlopen, ondanks de onderschatting van hun vaardigheden aan het begin. ‘Soms moet er opeens werk bijgezet worden omdat we sneller werken dan gedacht,’ meldt Chris. Johan vertelt dat daar een oplossing voor is gevonden: ‘Doxis heeft ons meer verantwoordelijkheden gegeven omdat ze ons vertrouwen. Er zijn sinds de start steeds meer taken overgedragen.’

Een gouden match voor alle partijen

GROVER underdogs creëert een win-winsituatie door het koppelen van de juiste werknemers aan verschillende dataprojecten. Bedrijven hebben zo extra handen voor de minutieuze werkzaamheden waar vaak moeilijk kandidaten voor te vinden zijn, en de buitengewone talenten doen werk dat bij hen past.

Danny Worm, eindverantwoordelijke bij Doxis, vat het goed samen: ‘Wat je merkt is dat de jongens van GROVER een serieuze uitdaging zien in dit werk. Het zijn echte structuurtijgers. Ze zijn gemotiveerd en vinden het leuk om na te denken over automatisatieoplossingen, waar wij ook weer geïnteresseerd in zijn. Bovendien sluit het aan bij de doelstellingen van Rijkswaterstaat om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten. Het mes snijdt eigenlijk aan alle kanten.’

 

Project Doxis – Netwerkschijven opgeschoond ter voorbereiding van datamigratie

 • Netwerkschijven van Vastgoedmanagement Rijkswaterstaat opschonen
 • Gebrek aan ICT-capaciteit voor data cleaning bij Doxis
 • Talenten van GROVER versterken Doxis projectteam

Programma’s en systemen

 • Total Commander
 • PowerShell
 • MS SharePoint
 • MS Excel

Resultaten

 • Alle vastgoeddata opgeschoond en ontdubbeld
 • Data opnieuw gestructureerd
 • Soepele samenwerking tussen GROVER, Doxis en Rijkswaterstaat
 • Maatschappelijke winst via social return

Over Doxis

‘Samen een krachtige informatiehuishouding realiseren. Dat is Doxis. Al meer dan 100 jaar helpen wij (overheids)organisaties beter te functioneren door de informatiehuishouding te optimaliseren. We bieden een diverse dienstverlening op maat gemaakt voor ieder informatievraagstuk. Wij geloven in een mensgerichte aanpak en zien samenwerking als de basis voor toekomstbestendige oplossingen.’