0182 - 715 335 welkom@grover.nl

Wie we zijn

Iedereen die wil werken een kans

Sociaal ondernemen is de kern van onze bedrijfsvoering. Wij willen iedereen die wil werken in Data en ICT de kans geven die zij kunnen nemen. Dat betekent buiten de norm werken om de arbeidsmarkt toegankelijker te maken. Talent is er namelijk. Geef het de kans om zich te laten zien.

Waarom we doen wat we doen

GROVER underdogs probeert zoveel mogelijk kandidaten aan het werk te helpen. We kijken naar wat iemand kan, wie iemand is en wat iemand wil. Zo bieden we een kans op alle voordelen die betaald en passend werk biedt:

  Financiële onafhankelijkheid

  Sociaal contact met gelijkgestemden

  Professionele ontwikkeling

  Betere gezondheid

  Toekomstperspectief

Ontstaansgeschiedenis

2010: Giedo Lankhorst start zijn zzp onderneming, GROVER advies, in Business Intelligence en consultancy. 

2021: Naar aanleiding van de vraag of hij ‘een soort stageplek’ heeft voor iemand die al lang thuis zit maar graag wil werken, neemt Giedo iemand in dienst voor extra capaciteit bij een project voor de Driestar. Zo goed ging het dat hij er nog iemand bij zette. Allebei jongens met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar met veel motivatie en affiniteit voor IT. 

Toen het probleem ontdekt was, zag GROVER ook gelijk een nieuw doel: mensen in dienst nemen. GROVER underdogs probeert door het opbouwen van werkervaring en direct contact met kandidaten en jobcoaches zijn werknemers duurzaam in dienst te nemen. Uitval voorkomen, ruimte bieden, en als iemand dat wil doorgroeimogelijkheden zoeken.

2022: GROVER advies verandert haar dienstenpakket en richt zich in plaats van data-analyse op datamanagement en -kwaliteit. Giedo neemt 4 nieuwe Talenten aan, allemaal met een arbeidsbeperking, die voor het eerst of na jaren weer gaan werken. 

Maart 2023: GROVER advies verandert van naam: het bedrijf heet nu GROVER underdogs. De naam reflecteert de positie van haar werknemers op de arbeidsmarkt: de underdog. Hij wordt alom onderschat, maar zit vol talent en passie. 

April 2023: GROVER underdogs wordt gecertificeerd door PSO Nederland met een Trede 3 én 30+ certificaat.  

Mei 2023: Het kantoor in Schoonhoven wordt te klein voor het aantal werknemers dat GROVER inmiddels heeft. Het bedrijf heeft een groter jasje nodig en vindt die in Gouda. De verhuizing naar Tielweg 3 is succesvol. 

November 2023: Giedo wil Talenten die langer de tijd nodig te hebben om te wennen of om hun skills bij te werken een leertraject aanbieden. GROVER underdogs wordt Erkend Leerbedrijf om ook kandidaten die nog wat scholing nodig hebben of willen, te helpen.  

December 2023: Het bedrijf sluit zich aan bij Social Enterprise NL, hét landelijke netwerk voor sociaal ondernemers. Inmiddels heeft GROVER de mijlpaal van 10 werknemers in dienst bereikt. Op naar meer! 

Commercieel bedrijf met een sociale doelstelling

Als commercieel bedrijf hebben we een commerciële doelstelling, met “gewone” klanten en opdrachten uit zowel de private als publieke sector. Die opdrachten voeren wij uit met het doel om niets minder dan de beste dienstverlening te bieden.

Participatiewet en banenafspraak

Onderdeel van de Participatiewet is de banenafspraak, het creëren van banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij reguliere werkgevers. Wij zijn zo’n reguliere werkgever.

Onze ICT-afdeling heeft behoefte aan een flexibele ICT-schil en het is mooi dat we die nu op deze manier maatschappelijk verantwoord in kunnen vullen. Tijdens het eerste gesprek met de collega’s van de helpdesk en de werknemers vanuit GROVER underdogs had ik gelijk het gevoel: die weten waar ze het over hebben.

Kees Codée

Driestar Educatief

Onze sociale doelstelling is voor ons net zo belangrijk

Social return

Ons team bestaat voor het grootste deel uit werknemers met een (voormalige) afstand tot de arbeidsmarkt. Dat maakt ons een sociale onderneming. Door onze sociale bedrijfsvoering vullen wij social return makkelijk in. Benieuwd hoe we dat voor jou kunnen doen?

De underdogs

Wij zijn een team van dataspecialisten die door een (voormalige) afstand tot de arbeidsmarkt underdogs op de arbeidsmarkt zijn. Maar de prestaties die we leveren voor onze klanten worden opgemerkt. Ons team kan meer dan de meeste mensen verwachten en dat bewijzen we maar al te graag.

PSO 30+

Op de Prestatieladder Socialer Ondernemen behaalde GROVER underdogs het hoogste niveau. Dankzij onze inzet op sociaal ondernemen en maatschappelijke impact, zijn wij Trede 3 een 30+ gecertificeerd. Maar wat houdt dat in?

Meer weten over GROVER underdogs?

Neem direct contact op met Giedo! Bel 0182 – 715 335 of mail ons!