Microsoft Power BI

Over Power BI

Power BI, onderdeel van het Microsoft Office 365-platform, is een verzameling bedrijfsanalysetools om data te analyseren. Het is inmiddels een tijdje op de markt en voor wie het allemaal gemist heeft: Power BI is door Gartner verkozen tot marktleider (Gartner: Magic Quadrant for Business Intelligence and Analytics Platforms, Februari 2019). En dat is niet voor niets…

Power BI in 60 sec

Waarom Microsoft Power BI dé musthave tool is…

Het grote voordeel van de Microsoft BI tools is dat iedereen bekend is met de producten van Microsoft office. De data discovery tool Power BI is daarom laagdrempelig. Zonder al te veel technische kennis krijg je snel inzicht tot de dashboards. Het is mogelijk om diverse bronnen te ontsluiten, waaronder bijvoorbeeld Excel en Salesforce.com.

Er zijn diverse licentie typen voorhanden van de gratis versie tot een betaalde desktop versie. Als geheel wordt Microsoft Power BI vooral neergezet als Self Service BI tool.

Power Pivot

Het samenstellen en modelleren van data wordt met Power Pivot gedaan. Zelfs op grote datasets kunnen snel aanpassingen worden verricht

Power Query

Power Query is bedoeld om gebruikers de mogelijkheid te geven om data uit verschillende bronnen te gebruiken. Dat kunnen bijvoorbeeld bronnen zijn vanuit Twitter en andere social media.

Power View en Power Map

Hiermee vertaal je data naar inzicht. Zowel een simpele vergelijking van perioden  als een trendanalyse weergegeven op de kaart van Europa. Jij verteld jouw verhaal in taal die men begrijpt.

Standaard dashboards voor het MKB

GROVER heeft een aantal PowerBI dashboards ontworpen voor het MKB. Of je nu werkt met Exact Online of AFAS, of wanneer je een koppeling wilt maken met je Salesforce-account: wij zorgen ervoor dat je snel een dashboard met de bijbehorende rapporten voor handen hebt!

[rad-hl] Inspiratie [/rad-hl]

Hier vindt u een aantal voorbeelden van hoe u data kunt inzetten.

Dashboard template

Dashboard template

Omzetlekkage

Dashboard template

Zelf met Power BI leren werken?

Voor ervaren Excel goeroes is de overstap naar PowerBI niet heel ingewikkeld. Microsoft levert een uitgebreide verzameling van resources om gebruikers met BI te leren werken. Natuurlijk kun je ook bij ons een basis of advanced training volgen waarin we je in één dag de basics leren van werken met PowerBI. Na deze dag ben je in staat om je rapportage gestructureerd te verbeteren met Power BI.

Wij beschikken over Power BI koppelingen voor o.a de volgende datasets:

GA
Google Analytics
harvest
Harvest
Adwords
Google Adwords
Nanda
Nanda
Facebook
Facebook
Perfectview
PerfectView
afas
Afas
vierkant
etc
eboekh
E-boekhouding
exact
Exact online

Ook te koppelen met Microsoft excel, Google Drive sheets, e-mail, sftp, SQL database en meer. Meer koppelingen  op aanvraag.