Direct inzicht in omzetverlies, waar en wanneer jij wilt.

De concurrentie groeit, klanten worden steeds veeleisender en marges staan onder druk. Realtime inzicht in je bedrijf is hét veiligheidsventiel zijn dat je nodig hebt. Het helpt om processen te optimaliseren en voor groei te zorgen in een uitdagende markt. En dát voorkomt dat je omzet weglekt. Veel bedrijven zich niet eens ervan bewust dat dit gebeurt. En dat terwijl omzetlekkage een goede Key Performance Indicator (KPI) is voor je onderneming.

BI tools

Visualiseer je werk. Wij gebruiken deze Business Intelligence tools om je data te visualiseren in jouw dashboard.

PBI logo

Power BI

Qlik 2

Qlik

klipfolio-logo2

Klipfolio

5% van de inkomsten verdampen

Onderzoek wijst uit gemiddeld genomen maar liefst 5% van hun inkomsten zien verdampen voordat ze gerealiseerd zijn. Dit staat bekend als omzetlekkage. Oorzaken variëren van fouten in facturen, niet-declareerbare uren door uit de hand lopende projecten en fouten in urenstaten.

Oorzaken van omzetlekkage

Het probleem wordt veroorzaakt doordat bedrijven werken met verschillende en vaak losstaande systemen die niet met elkaar ‘praten’. De oplossingen zijn niet gebruikersvriendelijk en fouten zijn snel gemaakt. Is dit laatste bijvoorbeeld het geval bij de registratie van uren, dan is de kans groot dat deze niet goed worden vastgelegd. Doordat gegevens niet breed toegankelijk zijn en zich in losse spreadsheets bevinden.

Voorkom omzetlekkage

U wilt uiteraard voorkomen dat fouten worden gemaakt en uren verloren gaan. Daarvoor kunt u checks inbouwen in het systeem die bijvoorbeeld de volledigheid controleren

  • Duidelijk omvang van projecten
  • Duidelijke controle over tarieven en kortingen
  • Inzicht in verantwoording
  • Inzicht en koppeling van uren-registatie en facturatie
  • Inzicht in fasering van projecten

[rad-hl]Gebruik maken van dit Dashboard?[/rad-hl]

meer weten van dit dashboard klik hier om om demo te gebruiken