Data binnenhalen

Data binnenhalen

Er is vrijwel geen enkel bedrijf dat geen data verzamelt.
Of het nou een groot oliebedrijf is dat door middel van sensoren mogelijke vervuiling registreert of de plaatselijke bakker die bijhoudt welke klant welk brood koopt, iedere organisatie herkent de waarde die in data verscholen ligt. Het verzamelen is dan ook niet de moeilijkheid; dat zit hem in de analyses van die data, in de algoritmes en de modellen.

 

Om uit de grote bulk aan data juist die informatie te halen die voor de bedrijfsvoering relevant is de kunst, of eigenlijk de wetenschap. Door de enorme omvang van datasets is het lastig om het overzicht te bewaren. De grootste kracht van GROVER advies is misschien wel dat wij ons niet laten misleiden door data die er niet toe doen en niets over het hoofd zien. Wij hebben kennis van de business, van statistiek en ze hebben ook programmeerervaring. Met deze eigenschappen en met behulp van geavanceerde analysetechnieken, kunnen we inzichtelijke en zeer nuttige analyses en modellen maken.

 

De steeds groter wordende hoeveelheden data die bedrijven verzamelen bieden dus legio mogelijkheden, maar ook minstens zoveel valkuilen. ‘Door de bomen het bos niet meer zien’ is een spreekwoord dat één van die valkuilen omschrijft. Kwaliteit van de data zorgt vaak voor een andere valkuil. Daarnaast moet de informatievoorziening compleet zijn

[rad-hl] How-to artikelen [/rad-hl]

Lees hier meer artikelen over hoe je zelf aan de slag kunt met data binnenhalen.

[rad-hl] Voorbeeld projecten [/rad-hl]

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas congue ipsum lectus. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus.

[rad-hl] Meer weten? Neem contact met ons op! [/rad-hl]

Fout: Contact formulier niet gevonden.